Ontwerper

OLLIPOPPIES zijn bedacht en ontworpen door Claudia Coppen (1970, Roermond). Claudia volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. In 1995 studeerde zij af en is sindsdien werkzaam als grafisch ontwerper bij ontwerpbureau Vormplan Design in Amsterdam.

Naast haar werk ontwikkelde zij deze figuurtjes al in 2001 maar ze belandden ergens bovenop een plank in de kast. Na de geboorte van haar dochter Sara in 2009 vond Claudia het tijd weer nieuw leven te blazen in deze schatjes. Ze haalde ze van de plank, blies het stof er af, stak ze in nieuwe kleuren en gaf ze hun huidige naam OLLIPOPPIES.

Het leek haar leuk om een boekje te maken speciaal voor haar dochtertje. Maar toen het boekje zo leuk werd vond Claudia dat eigenlijk iedere peuter en kleuter de kans moest krijgen om kennis te maken met de Ollipoppies. Ze besloot nog 3 boekjes te maken en de serie uit te geven in eigen beheer.

In oktober 2010 opende ze een webwinkel genaamd de OLLIPOPPIESHOP waar in eerste instantie alleen de vier boekjes werden verkocht. Maar Claudia’s hoofd zat vol leuke nieuwe ideeën waardoor de Ollipoppieshop zich al snel vulde met allemaal leuke hippe spullen met natuurlijk de Ollipoppies in de hoofdrol. Het merk OLLIPOPPIES werd geregistreerd en was een feit!